Ostoskori on tyhjä.

Halujemme tarkoitus on näyttää tietä

14.11.2022

Tuntuuko, ettei mikään koskaan etene kuten haluaisit? Oletko odottanut pitkään muutosta, joka ei vaan tule? Kohtaatko elämässäsi samoja haasteita uudelleen ja uudelleen?

Rehellisyys omasta tyytymättömyydestä, ei ole väärin, sillä se viestii aina muutoksen tarpeesta. Kuitenkin, jos aina vain kiinnittää huomionsa siihen, mitä puuttuu ja kuvittelee, että joku tietty asia ratkaisee tämän tyytymättömyyden, niin huijaa itseään. (Huom. kaikki tekee tätä)

Vuosia sitten kuvittelin, että kunhan vain saan lapsen, niin sisäinen tyhjyyteni poistuu ja tunnen oloni merkitykselliseksi. Tavallaan niin lopulta kävikin, sillä traumaattinen synnytys ja äidiksi tulo rikkoivat siihen astisen minäkuvani ja ne avasivat minut aivan uudenlaiselle todellisuudelle. Prosessi oli raju ja pitkä. 

Avioeroni oli minulle rohkea ja täysin oikea ratkaisu, sillä se antoi minulle vapauden kasvaa itsetuntemukseen ja itsenäisyyteen. Avioero ei kuitenkaan ratkaissut kaikkia ongelmiani, sillä en voi erota siitä henkilöstä, jolla on minun elämääni suurin vaikutus. Eli itsestäni. 

Mikään asia tai elämäntilanne itsessään ei tuo meille haluamaamme muutosta. Ainakaan pysyvästi. Pysyvä muutos lähtee aina sisältäpäin. Ulkoisten olosuhteiden muutos antaa meille kuitenkin mahtavan tilaisuuden kasvaa sellaiseksi ihmiseksi, joka haluamme olla. Tai oikeastaan kuoria kerroksia aidon itsemme päältä, sillä lopulta meillä kaikilla on sama ydinhalu: olla vapaasti se, kuka syvimmiltämme olemme ja ilmaista aitoa itseämme tässä maailmassa. 

Omasta yritystoiminnasta haaveilin aktiivisesti kolmen vuoden ajan. Ajattelin, että sitten kun olen yrittäjä, niin monet haasteet ratkeavat ja olen onnellinen. No, monet haasteet, joita jouduin palkkatyössäni kohtamaan poistuivatkin, mutta tilalle tuli kasa uusia haasteita. Olen taas kyynärpäitäni myöten mudassa ja tajuan, että tämäkin voimaantumisen matka on otettava vastaan sellaisena kuin se tulee. Tällä kertaa aion myös nauttia siitä!

Universumi tarjoili viime viikolla minulle upean lahjan. Päädyin kuuntelemaan puhelimeni sanelimesta kolme vuotta sitten tekemiäni nauhoituksia. Olin juuri aloittamassa Sex, Love&Relationship-coaching koulutusohjelmaa, johon olin kuullut syvän intuitiivisen kutsun. Olin innoissani sekä todella, todella peloissani. Nauhoitteessa itkin pelkojani: tunnen oloni aivan turraksi, mitä, jos en löydäkään itsestäni nautintoa, mitä jos olen niin rikki, että en hyödy koko ohjelmasta mitään, vaikka olen laittanut siihen kaikki rahani ja sitonut aikani vuodeksi eteenpäin.  

Pelkoni eivät toteutuneet. Sen sijaan opin ja sain paljon enemmän kuin olisin osannut edes odottaa. Mikään ei kuitenkaan mennyt niinkuin ennalta suunnittelin tai toivoin. Muutos oli paljon hitaampaa ja kokonaisvaltaisempaa. Olen aivan eri nainen kuin kolme vuotta sitten. Kun kuuntelin tuota nauhoitusta minussa heräsi valtava kiitollisuus kaikesta, mitä olen oppinut ja miten olen kasvanut. 

Viesti menneisyydestä toi minulle myös toivoa tulevaan. Vaikka en tällä hetkellä vielä näe, miten asiat etenevät ja tulevat järjestymään, elämänkokemukseni perusteella voin luottaa, että matkani etenee minulle parhaalla mahdollisella tavalla. Minulla on nyt tietoja ja taitoja, joiden avulla navigoin eteenpäin. Minulla on myös tukea matkalleni. 

Muista, että mikä tahansa haluamasi muutos on aina matka itseesi. Sinussa ei ole mitään vikaa, vaikka kohtaatkin haasteita toisensa perään. Haasteiden avulla kasvamme ja vahvistumme. Vaikka se mitä haluamme tulee harvoin elämäämme siinä muodossa ja aikataulussa kuin haluamme, halumme ovat se polttoaine ja muutosvoima, joka johdattaa meitä ydinasioiden äärelle. Kannattaa siis haluta! 

PureLoveCoaching