Ostoskori on tyhjä.

Kukoistus seksuaalisuudessa ja ihmissuhteissa

11.10.2022

Odotatko helppoja ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin?

Muutoksen luominen seksuaalisuudessa tai ihmissuhteissa on lähes aina työlästä ja sotkuista. Tämä työ kuitenkin palkitsee meidät syvästi tyydyttävällä tavalla! Halu kukoistaa seksuaalisuudessa ja ihmissuhteissa kuuluu ydintarpeisiimme ja tässä ajassa myös yhä useampi ihminen alkaa tiedostamaan tämän.

Moni kuitenkin toivoo, että kipeätkin asiat näillä osa-alueilla voisivat ratketa helposti ja kevyesti. Voisinko vain manifestoida sielunkumppanini meditoimalla? Kirjoittaa toiveeni ylös ja vetää puoleeni unelmieni rakkauselämän? Noudattaa nopeita vinkkejä, joilla seksuaalisuuden lukot aukeavat ja tuntisin oloni itsevarmaksi kuningattareksi?  

Jos haluaa elämäänsä pieniä muutoksia, voi hienosäätää tapojansa olla ja tehdä. Tällaisissa tilanteissa kevyemmät keinot tuovatkin haluttua muutosta. Jos haluaa asioiden muuttuvan radikaalisti, on niitä lähestyttävä radikaalisti eri tavalla. Syvät ja suuret transformaatiot vaativat syvätason prosessointia. Uuden identiteetin omaksuminen esimerkiksi seksuaalisuudestaan nauttivaksi naiseksi tai unelmien elämän luominen yhdessä sielunkumppanin kanssa ovat isoja ja pitkiä prosesseja erilaisine vaiheineen.  Mantrat, meditointi ja manifestointi ovat ihania työkaluja, mutta pelkästään niiden avulla todellinen muutos ei kehollistu ja pura traumaa tarpeeksi tehokkaasti. Vuosituhansia vanhat kollektiiviset ohjelmoinnit liittyen naisen seksuaalisuuteen yhdistettynä henkilökohtaisiin kokemuksiin ja traumoihin vaativat kehollisia täsmätyökaluja ja asioihin syvällisesti perehtyneitä auttajia. Myöskään kiintymyssuhdemallit, jotka ovat olennaisin osa ihmissuhteiden kukoistuksen kannalta, eivät valitettavasti parane vain meditoimalla vaan vaativat pitkäjänteistä työskentelyä sekä yksin että terapeutin ja/tai valmentajan kanssa. 

Isommat elämän uudelleenjärjestelyt eivät muutenkaan ole nopeita, suoraviivaisia ja yksinkertaisia prosesseja vaan ne vaativat aina sotkun sietämistä ja välitilassa elämistä. Jos esimerkiksi muutat, et yleensä hyppää uuteen asuntoon helposti vanhasta asunnostasi ja aloita tuosta vain uutta elämää uudessa ympäristössä. Koko prosessi sisältää paljon erilaisia järjestelyjä ja välitilassa elämistä. Päätöksiä tavaroiden säilyttämisestä tai poisheittämisestä, siivoamista ja uusien esineiden hankkimista tai joskus oikein kunnon remontointia. Vanhassa asunnossa avataan ja tyhjennetään jokainen kaappi, laatikko ja vuosia kiinni ollut varastokoppi. 

Todelliset muutokset ihmissuhteissa tai seksuaalisuudessa vaativat perusteellisen, muuttoesimerkin kaltaisen työn. Ennen kuin voit siirtyä uuteen todellisuuteen, jonka ehkä näet ja tunnet meditaatiossa, sinun on tutkittava sisäisiä osiasi, tunnistettava vanhat käyttäytymiskaavat ja vapautettava traumaa kehostasi. Energeettinen todellisuus on nopea (tai oikeastaan ajaton) ja upeat visiot ja hyvänolon kokemukset vahvistavat uskoamme tulevaan muutokseen. Energian kehollistaminen tähän todellisuuteen vie kuitenkin aina aikaa. Keho varastoi kokemuksia koko elämän ajalta ja niiden purkaminen tapahtuu sitä mukaan, kun niille annetaan turvaa, rakkautta ja tilaa.

Tämä prosessi on määrittelemättömän mittainen (kuukausista useisiin vuosiin) ja sen keskellä ollessa voi useasti näyttää, ettei muutos uuteen tule koskaan tapahtumaan. Sotkuisuus ja epäselvyys eivät kuitenkaan tarkoita, että asiat eivät olisi menossa parempaan suuntaan tai järjestymässä. Mitä suurempi transformaatio, sitä enemmän ravistelua ja uudelleenjärjestelyä se sisältää. Esimerkiksi oma uskonnollinen ehdollistumiseni tai läheisriippuvaiset kaavani eivät todellakaan ole olleet sellaisia, joiden läpi olisi voinut navigoida nopeasti, suoraviivaisesti  ja vaivattomasti. 

Seksin, rakkauden ja ihmissuhteiden osa-alueilla muutosprosessit ovat erityisen latautuneita ja hyvinkin hämmentäviä sotkuisuudessaan. Vaikka olisimme kuinka taitavia käsittelemään tunteitamme tai toimimaan ihmissuhteissa tietoisesti, näillä osa-alueilla on mukana aina niin paljon monentasoisia elementtejä, että kaikki tarvitsevat aika ajoin apua. Jokaisella on omat sokeat pisteensä eikä hyväkään itsetuntemus takaa, että sisäisen lapsen pelkojen aktivoituessa pystyisi näkemään oman tilanteensa selkeästi. Ei ole väliä vaikka olisi mikä erityistason terapeutti, henkinen opettaja tai menestynyt valmentaja, muutokset ja kehittyminen ihmissuhteiden ja seksuaalisuuden osa-alueilla haastavat aina syvimpiä uskomuksiamme ja tökkivät ydinhaavojamme. Ja näin sen kuuluu ollakin, sillä olemme täällä oppimassa, kasvamassa ja kehittymässä kohti aina vain suurempaa rakkautta ja ymmärrystä. 

Rakkauden ja nautinnon täyteinen elämä on mahdollinen, mutta polku sinne näyttää usein hyvin erilaiselta kuin olemme mielessämme kuvitelleet. Kun katsomme somessa jonkun saavuttaneen elämässä sitä, mitä haluamme, näemme yleensä kohokohtia heidän matkaltaan. Tämä voi ruokkia ajatuksia omasta riittämättömyydestä ja epätoivoa siitä, että oman unelman toteutumisessa on kestänyt jo niin ja niin kauan. Saatamme kuvitella, että nämä ihmiset elävät jatkuvasti sydän auki ilman mitään ongelmia. Todellisuudessa kuitenkin niin kauan kuin elämme ihmisinä tällä planeetalla, meillä on käsiteltäviä asioita. Ihan kaikilla. Välillä koemme iloa, ekstaasia, onnea  ja harmoniaa, kunnes seuraava kasvun mahdollisuus nousee käsittelyyn. Elämä on aaltoilee supistuen ja laajentuen. Vaikka välillä tuntisit olevasi ihan pihalla ja menettämässä järkesi, se ei tarkoita, etteikö prosessisi etenisi. Itse asiassa monesti vaaditaan aika isojakin hämmennyksen ja pettymyksen tiloja, jotta ego päästää vihdoin irti mielen luomista tavoitteista ja olet valmis avautumaan sielusi suunnitelmalle. 

Hyvät uutiset ovat, että uusi todellisuutesi avautuu sinulle sitä mukaan, kun purat sisäisiä emotionaalisia esteitä, vanhentuneita uskomuksia ja traumaa kehostasi. Epätoivottu totuus on, että kukaan ei etukäteen tiedä kauanko kaikessa kestää ja mitkä tämän matkan vaiheet tulevat kenellekin olemaan. Kuitenkin mitä enemmän pystyy antautumaan transformaation mysteerille tukien itseään kaikissa tunteissa ja olotiloissa, sitä helpommin matka alkaa sujua ja sen vaiheista pystyy myös paremmin nauttimaan. Monimutkaisiin ongelmiin ei ole helppoja ratkaisuja, mutta helpotusta tuovan ymmärryksen sekä kehollisen nautinnon lisääminen prosessiin on aina mahdollista!

PureLoveCoaching