Ostoskori on tyhjä.

Vapaasti omassa herkässä seksuaalisuudessa

4.1.2023

Tutkittuani aihetta vuosia, ajatukseni seksuaalisuudesta ja seksuaalisesta vapaudesta ovat muuttuneet hurjasti. Pitkään tuntui, että en ikinä löydä tietä totuuteeni kaikenlaisten vääristyminen ja omien triggereideni vuoksi. Olen kamppaillut eri puolieni kanssa. Vaikeinta on ollut hyväksyä oma herkkyys ja viattomuus. Koska en ole täysin hyväksynyt näitä puoliani itsessäni, olen kokenut olevani jotenkin viallinen. 

Uskonollinen maailmankuva, johon kasvoin, tukahdutti ja rajoitti seksuaalisuuttani ja sen ilmaisua. Toisaalta sen vastareaktioksi viime vuosikymmeninä noussut seksipositiivisuus ja yhteiskunnan yliseksualisoituminen, jossa ei huomioida syvempiä emotionaalisia aspekteja, ei myöskään tuntunut itselle koskaan täysin oikealta. Pitkään näin vain nämä kaksi ääripäätä. Jotta ei olisi enää rajoittunut, pitäisi olla avoin aivan kaikelle. Mitä rohkeampia ja erikoisempia kokemuksia, sitä “vapaampaa” seksuaalisuus on. 

Avioeroni jälkeen, matkalla vapauteen uskonnollisen ehdollistumisen kahleista kokeilin valtavirran “seksipositiivisuus” -energiaa. Alkoholin ja irtosuhteiden avulla pääsin kokeilemaan uteliasta ja heittäytyvää puoltani ja kokemaan kaikkia niitä jännittäviä tuntemuksia, joita olin nuorena joutunut tukahduttamaan. Olen kiitollinen, että sain kokea tämän vaiheen. 

Tällainen “vapautunut” seksuaalisuuden toteuttaminen ei kuitenkaan tuntunut ravitsevan minua lainkaan. Päästäkseni yhteyteen heittäytyvään osaani, minun täytyi katkaista yhteyteni herkkyyteeni ja viattomuuteni alkoholin avulla. Seksuaalinen nautinto jäi vähäiseksi näissä kohtaamisissa siitäkin huolimatta, että (onnekseni) kaikki intiimisti kohtaamani miehet kohtelivatkin minua kunnioittavasti ja olivat kiinnostuneita myös minun nautinnostani. 

Koska en itse ollut yhteydessä herkyyteeni ja aitoihin haluihini, en pystynyt antautumaan nautinnolle tai kommunikoimaan toiveitani. Koin, että minussa täytyy olla jotain vialla, koska en pysty heittäytymään nautintoon tilaisuuden tullessa. Vaikka aloin toimia toisin, kokemukseni omasta viallisuudestani pysyi samana. Vasta myöhemmin opin, kuinka paljon syvää sisäistä työtä tarvitaan muuttamaan vääristyneitä uskomuksia omasta seksuaalisuudesta ja että herkkänä naisena tarvitsen paljon ulkoista sekä sisäistä turvaa, jotta voin kokea syvempää seksuaalista nautintoa. 

On vaatinut paljon tunnetyötä, kehollista työskentelyä sekä kipeitä kohtaamisia ja pettymyksiä ennen kuin olen löytänyt paikkaan, jossa todella rakastan itseäni ja kunnioitan herkkyyttäni ja viattomuuttani. Sisäinen turvani on lisääntynyt niin, että en tarvitse alkoholia uskaltaakseni heittäytyä seksuaaliseen kanssakäymiseen. Kehoni on hyvin herkkä kokemaan nautintoa enkä enää kanna uskomusta, että siinä olisi jotain vikaa. 

Seksuaalinen vapaus ei tarkoita minulle enää sitä, että olisi kokeillut kaikkea mahdollista ja mahdollisimman monen kumppanin kanssa. Se tarkoittaa minulle, että uskallan olla aito, luonnollinen itseni ja kohdata myös toisen tästä tilasta käsin. Haluan tutkia seksuaalisuutta syvästi ja kokea ne kaikki henkiset ulottuvuudet, joihin seksin avulla on mahdollista päästä. 

Haluan myös tukea muita herkkiä naisia vapautumaan viallisuuden kokemuksesta, jotta he voivat voimaantua kukoistamaan omassa feminiinissä seksuaalisuudessaan (joka tuntuu muuten uskomattoman hyvältä!). Olethan yhteydessä minuun, jos tämä kutsuu sinua! Valmennuksissani jaan kanssasi voimakkaat työkalut, joiden avulla voit purkaa emotionaalista traumaa kehostasi ja opit rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet.

PureLoveCoaching