Ostoskori on tyhjä.

Etsimäsi muutos on sisäinen vallankumous

31.10.2022

Oletko oppinut luottamaan sydämesi ääneen ja kehosi viesteihin, kun on kyse rakkaudesta ja seksuaalisuudesta?

Maailmassa on paljon melua: ohjeita, vinkkejä, suosituksia, strategioita, tekniikoita, näkökulmia ja mielipiteitä. Osa niistä on meille oikeita ja hyväksi, mutta suuri osa myös johtaa harhaan siitä, mikä on meille totta.

Itselläni on taipumusta etsiä mahdollisimman paljon tietoa aiheesta kuin aiheesta ja pyrkiä aina toimimaan oikein. Tällöin alitajuinen uskomukseni on, että näin onnistun pysymään turvassa sekä tulen rakastetuksi ja hyväksytyksi. Ilman yhteyttä sisäiseen viisauteeni eli kehoni tuntemuksiin ja sydämeni ääneen, tämä strategia on ollut tuhoisa.  Vaikka tarkoituksena on ollut lisätä turvallisuuden tunnetta, se on pahimmillaan johtanut tiukkaan kontrolliin tai ahdistuneisuuteen erilaisten ohjeiden ristitulessa. Kontrolloinin ja ahdistuneisuuden energia ei koskaan johda kukoistavaan rakkaus- ja seksielämään. 

Se, mikä toimii yhdelle, voi olla todella huono asia toiselle. Jollekkin joku uusi kokemus seksuaalisuuden alueella voi olla vapauttavaa heittäytymistä ja jollekkin se voi olla uudelleen traumatisoiva kokemus. Kaikenlaiset “säännöt” esimerkiksi, mitä deittaillessa pitää tapahtua tai milloin uuden ihmisen kanssa voi harrastaa seksiä harhauttavat ihmistä tutkimasta sitä, mikä oikein hänelle itselleen tässä hetkessä ja mitä tilanteessa todella on meneillään. Jos noudattaa sääntöjä kuuntelematta omaa sisäistä ääntään, päätyy elämään jonkun ulkoisen tahon määrittelemällä tavalla. 

Joustamattomat säännöt eivät toimi myös senkään vuoksi, että ihminen ja hänen elämäntilanteensa muuttuvat. Neuvojen ja vinkkien antajat ovat myös vain ihmisiä, joista jokainen puhuu omista kokemuksistaan käsin. Kun ensimmäinen henkinen opettajani korosti joka käänteessä “ota tästä se, mikä sinua palvelee”, olin ihmeissäni ja innoissani. Uskonnollisen ehdollistumisen ja koulujärjestelmän aivopesun jälkeen minua siis kehotetaan arvioimaan itse, mikä minulle on hyväksi! Tästä kehotuksesta on toki mennyt vuosia (ja edelleenkin harjoittelen) siihen, että todella tunnistan sisäisen totuuteni ja uskallan myös toimia sen mukaan.

Oman kehon kuunteleminen ja sydämen viestien seuraaminen on synnynnäinen taito. Jokaisella on tämä kyky sisällään, mutta suurinta osaa meistä ei ole kannustettu säilyttämään tätä yhteyttä, joten se sammuu. Jos kasvattajamme eivät ole itse oppineet kuulemaan kehonsa viestejä ja toimimaan sydämestään käsin, miten he voisivat sitä meille mallintaa? Koko ympäröivä yhteiskunta myös ohjeistaa ihmistä toimimaan ulkopäin ohjautuvalla tavalla. 

Etenkin naisista kasvatetaan “kilttejä tyttöjä”, jotka miellyttävät muita eivätkä ilmaise todellisia tunteitaan. Olemme oppineet, että kun teemme niinkuin meiltä odotetaan, saamme rakkautta ja hyväksyntää. Riskit oman totuuden ilmaisussa ovat todellisia, sillä etukäteen ei voi tietää, miten toinen reagoi ja miten se ihmissuhteeseen vaikuttaa. On ymmärrettävästi turvallisempaa noudattaa ulkoapäin tulevaa käyttätymiskoodia ja täten varmistaa joukkoon kuuluminen kuin tunnustella, miltä asiat oikeasti meille tuntuvat.

On usein hyvin tuskallista havaita, kuinka paljon on elämässään ohittanut kehonsa tarpeita ja jättänyt seuraamasta sydämensä kuiskauksia. Tarvitaan paljon itsemyötätuntoa ja rakastavaa rohkeutta kohdata kaikki, mikä on esteenä todelliselle yhteydelle omaan itseen. Työ takaisin tähän yhteyteen kuitenkin kannattaa tehdä, sillä rakastava kehoyhteys, aito nautinto ja ihmissuhteet, joissa sydänyhteys on auki, ovat kauneinta ja parasta, mitä tällä planeetalla voi kokea. 

Käyttämäni valmennustyökalut ohjaavat valmennettavaa takaisin yhteyteen oman kehonsa ja sydämensä kanssa. Tavoitteena on aina, että valmennettava voimaantuu kuulemaan omaa totuuttaan ja saa rohkeuden toimia sen mukaan. Etenkin tässä maailmanajassa, jossa vanhat rakenteet sortuvat joka suunnalla, tarvitsemme luottamusta omaan sisäiseen viisauteemme, rakkaudellisia ihmissuhteita ja aidon nautinnon voimaa. 

Nyt viimeistään on aika voimaantua kuuntelemaan omaa kehoa ja sydäntä ja luoda rohkeasti omannäköistä elämää! 

PureLoveCoaching